За кои атракции в Турция не си струва да харчите пари

Ако имате ограничен бюджет, то винаги трябва да изберете кои допълнителни екскурзии да посетите по време на вашето организирано пътуване.

Технически и финансово не за всеки е възможно да отиде на всички места. Това правило определено важи и за случая, когато отидем на море в Турция.

Първо че туристите все пак са отишли на море и трябва да прекарат време и на плажа, и второ – все пак някои места са прехвалени.

Ето кои дестинации спокойно може да пропуснем в Турция:

Памуккале

Това е една от най-популярните екскурзии сред туристите в Турция, но атракцията е и водеща по отношение на броя на отрицателните отзиви. Памуккале е известен със своя курорт със снежнобели бани (травертини), където според легендата се е къпала Клеопатра.

Това място обаче рядко предизвиква положителни впечатления сред туристите. Първо, по време на ваканционния сезон в курорта има наистина много хора и те буквално се тълпят в баните, като във вагон на метрото в час пик. Освен това пътниците казват, че през лятото времето там е с десет до петнадесет градуса по-високо, а жаркото слънце също е изтощително.

Бъдете готови за факта, че басейнът на Клеопатра се таксува отделно и всички атракции са на хълм. Също така преценете шансовете си за дълго пътуване, тъй като Памуккале се намира далеч от популярните курорти.

Нощен Истанбул и вечеря с танци

Обиколката се състои от пешеходна обиколка на Истанбул с разглеждане на основните забележителности. След това те обещават да ви нахранят с традиционна турска храна и да покажат представление: белиденс, анимация или друго забавление. И наистина това може да бъде много приятно като атмосфера, но такава екскурзия има редица недостатъци.

Много туристи плащат това пътуване, като искат да се потопят в атмосферата на турска приказка, но получават същото, което имат в хотела – вкусна вечеря с турски сладкиши и чай и анимация, която вече е осигурена в повечето хотели. Самата обиколка на Истанбул продължава не повече от час и можете да разгледате всички забележителности сами.

Кападокия

Този турски град привлича туристите с балони с горещ въздух, които излитат призори. Всеки ден стотици балони се пускат в небето на Кападокия, а туристите или го наблюдават от земята, или стават част от тази необикновена красота.

За туроператорите екскурзията до Кападокия отнема само един ден. Хората се докарват с автобуси до града, настаняват се в хотел, а на следващия ден стават рано сутринта и отиват до мястото, където се пускат балоните. Следва почивка, след което пътуващите се връщат в хотела.

Наистина шоуто с балоните си заслужава да се види, но обиколката има един недостатък – Кападокия си струва да се гледа повече от един ден. Има много други туристически места, които също си струва да се видят. Освен това пътуващите се оплакват, че губят два дни от ваканцията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *