Защо германските туристи вбесяват всички?

Не е тайна, че германците могат да пътуват и много от тях могат да си го позволят спокойно. В нормални времена преди пандемията бихте могли да срещнете германци по цялата планета – в Сан Франциско, на върха на „Бурж Халифа“ в Дубай или страхотни музикални събития като в Кемдън, Лондон, пише pochivka.blitz.bg.

Те си резервират сафарита в африкански страни, круизи по всички океани или правят преходи в Аржентина. Имате чувството, че бихте ги срещнали и на Сатурн.

Проблемът на жителите на другите страни, разбира се, не е с германците, които четат Ницше и са отговорни към околната среда или с тези, които сами си бродират бельото, или с тези, които имат вкус и слушат концерт на Малер на телефона си.

Повечето оплаквания от германските туристи идват, когато те се държат като простаци по европейските курорти. Хора, които пият по 25 часа на ден и се държат като пияници, или педантични германци, които стават в 5 ч. сутринта, за да нападнат шезлонгите на басейна в хотела като ги окупират с кърпите си.

Проучване на организацията YouGov, точно преди коронавирусът да удари, изследва 26 държави, за да разбере хората от кои националности са предпочитани за туристи и кои са кошмар за местните.

Германците са в топ 5 на най-лошите туристи във всички европейски държави, пише The Berlin Spectator.

Германците са сред най-мразените почиващи в страната, която посещават най-често – Испания. Около 17% от испанците имат лошо мнение за туристите от Германия. Те успяват някак да нервират и около 16% от норвежците.

Добрата новина е, че германците са самокритични. 15% от тях казват, че сънародниците им не се държат добре по време на почивка.

Те се успокояват с факта, че има народи, които са още по-зле в това отношение – например британците и руснаците. В Испания и Германия британските туристи, или поне пиещите сред тях, са особено непопулярни. В Дания, Швеция, Финландия, Норвегия и Германия пиещите руски туристи се считат за най-лошите.

Според същото проучване китайците са най-лошите туристи в Азия, включително и в самия Китай. В Сингапур две трети от запитаните смятат китайските туристи за ужасни и мнението е подобно и в Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайланд, Виетнам и Австралия.

Японците са в другата крайност. Всички ги обичат – и в Европа и в Азия.

Но да се върнем на германците. Едно от нещата, които ги прави толкова дразнещи, са техните абсурдни оплаквания. В някои случаи те имат право. Но когато туристите от страната на братвурста и часовниците с кукувица се оплакват от малки вани, стари мебели или растения, които нямат достатъчно листа по тяхно мнение, това е меко казано странно. А това са истински оплаквания, получени от туроператор от германци.

Кой е най-добрият начин да се оправите с такива туристи? Изчакайте ги да пристигнат в хотела, след това ги заключете в килера с бира и лебервурст. Или в целия хотел настанете само германци. Така те ще се дразнят само един друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *