Заради пандемията: Тревата скочи с 20% – продажбите на дрога паднали

С над 20% са спаднали продажбите на дрога по време на пандемичната 2020 г. по данни на МВР, но качествените наркотици всъщност вдигат цената си. Затварянето на заведенията за дълъг период от време, както и дистанционното обучение в училища и университети сви нелегалния пазар до критичен минимум.

Друг фактор за това са увеличената безработица и намаляването на заплатите. Естествено е, когато хората нямат пари, това потребление да падне.

Наркотици се търсят обаче за частните партита, които станаха модерни по време на изолацията. Това е покачило цените на най-евтините наркотици. Там се употребява предимно синтетична дрога. Потребителите са млади хора. Амфетамините и производните им бързо “вдига” хората, прави ги готини в собствените им очи и в тези на околните. Държи ги дълго.

Цената на едро за 1 кг амфетамини е скочила двойно през 2020 г. – от 1500 до 3000 лв. През миналата година хапче е струвало 15 лв., сега е около 20-30 лв. Прахообразният наркотик е най-евтината синтетична дрога на пазара. Забърква се от няколко вида киселини, които се смесват, а след това се варят. Грешната пропорция може да доведе до взрив.

COVID-19 повиши цената и на марихуаната с над 20% от март м.г. насам. През пролетта и лятото на м.г. ламповата марихуана, която е най-качествена, струваше 15 лв. за 1 грам. Сега достига до 25 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post На 18 гръцки острова всички са ваксинирани, рекламират ги като свободни от COVID
Next post Халваджиян премазва Цитиридис! Господарите се завръщат?