Започва съдебна сага за убийството на 31-годишната Любомира в Кюстендил

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на 31-годишната Любомира от Кюстендил за разглеждане по общия ред след проведено разпоредително заседание. Подсъдим е 50-годишният Николай Иванов.

Според внесения от Окръжна прокуратура обвинителен акт на 21.03.2020 година в къща на ул. „Риша“ в ромския квартал в Кюстендил Николай умишлено умъртвил 31-годишната Любомира, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Самият Николай е с богато съдебно досие. Не е от известните ромски кланове. Осъждан е за кражби и за наркотици.

До убийството се стига след обилно количество алкохол. Убитата 31-годишна жена е българка и допреди година е живеела в района на квартал „Бузлуджа“ в Кюстендил. Трагедията обаче се разиграва в квартал „Изток”. Жената е починала вследствие на нанесени множество удари по цялото тяло, била констатацията на патоанатомите. 50-годишният мъж изтрезнял, осъзнал какво се е случило и позвънил на Спешен център.

Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци родителите на пострадалата, които предявиха искове за претърпените неимуществени вреди в размер на 200 000 лв. от майката и 100 000 лв. от бащата на пострадалата.

Делото е насрочено за 21 и 28 юни 2021 година, на които дати ще бъдат призовани свидетелите съгласно обвинителния акт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *