Задържаха четиримата, отвлекли и пребили мъж в Гоцеделчевско

Задържаха четиримата, отвлекли и пребили мъж в Гоцеделчевско

Прокуратурата в Благоевград привлече в качеството на обвиняеми четирима души – на 22, 27, 29 и на 28 години, отвлекли и пребили мъж в Благоевградско, съобщиха от обвинението.

На този етап от разследването е установено, че в село Гърмен, 31-годишният мъж бил насила качен в автомобил от четирима маскирани лица.

Веднага му бил отнет телефона. На около 1 км след Гоце Делчев, по пътя за местността Папаз Чаир, в близост до язовир, мъжът бил свален от колата и му бил нанесен побой.

Пострадалият успял да избяга и скочил в язовира. Извършителите на престъплението напуснали местопроизшествието, като през това време той излязъл от водата и потърсил помощ в намиращата се наблизо вила. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112.

В хода на разследването на случая извършителите са били установени – четирима мъже от Петрич. Трима от тях са били задържани, а четвъртият се предал два дни след престъплението.

Събрани са доказателства, сочещи за обосновано предположение за авторството на деянието. Направен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели и пострадалият.

С постановление на прокурор те са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми.

Налице е реална опасност от укриване и извършване на престъпление. Трима от тях са със съдебно минало. За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от седем до петнадесет години.

Припомняме, че случаят е от 14 декември. Тогава в хода на предприетите полицейски действия било установено, че по-рано през деня пострадалият е имал среща, уговорена в социална мрежа, с непознато момиче в село Гърмен.

Когато отишъл на уреченото място, против волята си бил качен от четиримата в автомобил. Те му отнели мобилния телефон, а в местността „Язовирите“ го свалили от автомобила и му нанесли побой.

Потърпевшият успял да им се измъкне, влизайки в язовира. Настанен е бил за лечение в болница в Гоце Делчев с хипотермия, без опасност за живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *