Жена поръча убийството на 8-годишната дъщеря на съпруга си от друга жена

В Тува, Русия, 61-годишна местна жителка поръча убийството на осемгодишната дъщеря на съпруга си заради наследство. Вдовицата решила да убие детето с токов удар, но „убиецът“, от когото се очаквало да изпълни „заповедта“, се оказал криминалист.

Сега жителката на Тува ще се яви пред съда. Наказателното дело вече е изпратено в съда за разглеждане по същество.

Известно е, че жената искала да получи като наследство парче земя и къща, които преди това са принадлежали на покойния й съпруг. За да направи това, тя решила да организира убийството на наследницата от първо коляно – осемгодишно момиче, което друга жена родила на покойния й вече съпруг.

Тя открила изпълнител на мократа поръчка през зимата на 2020 г., но той се оказал оперативен работник. Жената обещала да му плати 180 хиляди рубли за убийството на момичето с помощта на електрошокер и последващото инсцениране на нещастен случай.

Служителят на реда се срещнал с организаторката на престъплението в апартамента й и получил 10 хиляди рубли като аванс. По време на разговор, заснет на скрита камера, жената изяснила част от детайлите на поръчката. В резултат на това този запис се превърна в едно от основните доказателства за престъплението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *