Жената на Ембака осъдена условно за разпространение на 1 кг кокаин

Две жени и мъж получиха присъди за притежание и разпространение на над 1 кг кокаин за 160 хил. лв. 56-годишният Андон Я.- Прицела от Сандански, жена му, както и Десислава Първанова – съпруга на санданчанина Емил Първанов-Ембака, признаха вината и и сключиха споразумение с прокуратурата, одобрено от Окръжния съд в Благоевград.

На 11 февруари 2022 г. в 17 ч. тримата бяха арестувани в момент на предаване на 1 кг кокаин. Дрогата, купена по-рано същия ден от Велико Търново, пренасяли с колата си Дончо Прицела и жена му и я предали на Десислава Първанова пред дома й в санданското с. Лешница.

Янев е осъден за придобиване и държане с цел разпространение на 1000,173 грама кокаин, след като е бил склонен и улеснен от Първанова. В колата му е открити 1 кг, а при обиск в дома му в Сандански още 0,173 грама. Той получи присъда от 3 г. и три месеца затвор и глоба от 10 хил. лв. Жена му е осъдена като съучастник и получи 1 година и 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Десислава Първанова се призна за виновна, че като извършител, подбудител и помагач на двамата съпрузи, е придобила и държала, с цел разпространение, кокаин с тегло 1002,26 грама, на стойност 160 632,80 лева и хероин с тегло 0,65 грама, на стойност 58,50 лева, всичко на обща стойност 160 691,30 лева. Освен 1 кг кокаин, който получила от Дончо Прицела, в къщата й в с. Лешница и до черквата в селото, държала 2,26 грама кокаин и 0,65 грама хероин. Тя получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 19 000 лева.

Тримата ще трябва да платят и общо 7 127 лв. разноски по делото.

Първанова е съпруга на Емил Първанов-Ембака, който в края на миналата година излезе от затвора, след като излежа 8 г. присъда за убийство. Инцидентът стана през юни 2015 г., когато Първанов минал през забранен участък от строящата се тогава магистрала“Струма“ край Сандански.

Бившият легионер Николай Чивиев,който работел като охранител на строежа догонил нарушителя и двамата се спречкали. В скандала Ембака грабнал камък и нанесъл смъртоносен удар в главата на Чивиев. След инцидента Емил Първанов избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. Предаде се сам след 5 месеца.

Престъплението съпругата му извършила докато Ембака е в затвора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *