Желязков: Мантра е, че ГЕРБ се опасява от нови избори

„Моята прогноза е, че има голяма вероятност за нови избори. Това забавя функционирането на държавата. Обрича ни на фаталност. Мантра е, че ГЕРБ се опасява от нови избори. Всяко превръщане на ГЕРБ в посока на мъченичество работи за ГЕРБ“. Това обяви транспортният министър Росен Желязков пред Дарик радио по повод изминалите избори и възможно ли е съставянето на ново правителство.

По думите му промяна се прави с идеи. „Химера е да си мислим, че ще имаме толкова много гласове, колкото на предишните избори. България е много различна, от това, което беше преди 20 години. Второ е ясно, че фалшификациите си явни. Човешкият мозък е податлив на манипулации“, каза Желязков и допълни, че „всяка политическа партия има за цел печелене на избори и управление. Тогава, когато една политическа формация е спечелила изборите, трябва да се опита да реализира правителство“, добави той.

Транспортният министър изтъкна, че ГЕРБ трябва да предложи кабинет. „Винаги премиер трябва да бъде лидерът на партията. Той е този, който е избран от партийните членове. В случая , когато има спечелени избори, той води и мнозинството в парламента. И не трябва да се прави задкулисен подход с друг човек, който не носи отговорност и не умее да управлява. Тогава имаме поставено лице. За мен няма по-естествено нещо от това лидерът на партията да води“, коментира Желязков.

Желязков изтъкна, че във всички областни градове ГЕРБ печели, а гласоподавателите на може да се разделят на предпочитания.

„Всеки един глас има еднаква стойност. Хората, които гласуваха, очакват решения. Нормализиране на икономическите последици от пандемията. Нужно е да има бързи решения. Те задължително минават през актуализация на бюджета. Тя трябва да бъде осъществена от новото правителство. Изострянето на тоналността и заплашителните ракурси не помага на израстването на политическата класа“, каза министърът. Той изтъкна, че ГЕРБ ще направи необходимото да си върне доверието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *