Ето как да планирате почивката си в чужбина

Пътуването зад граница се превръща в един от най-добрите начини туристите да излязат от зоната си на комфорт и да опознаят различна култура. Организирането му обаче изглежда непосилна задача за повечето потребители. Ето защо представяме три полезни съвета, които трябва да спазвате, ако ще пътувате в чужбина за пръв път.

1. Кандидатствайте за паспорта си по-рано

Всички са наясно, че за да отидат на посещение в друга страна ще се нуждаят или от своята лична карта, или от валиден паспорт. Тези, които до момента не са пътували извън страната, често остават неприятно изненадани, че издаването на такъв понякога се оказва тромава процедура.Именно поради тази причина, документите за подновяването му е добре да се подадат още няколко месеца преди неговото изтичане. У нас туристите обикновено трябва да изчакат около месец, за да получат своя паспорт. Разбира се, възможни са и бързи поръчки, които отнемат от 8 работни часа до 3 дни, чиято цена обаче е значително по-висока.

2. Пътувайте евтино

Една от основните причини някои туристи да избягват пътуванията зад граница е, че смятат, че ще им излязат твърде “солено“. Солидните суми за полети и настаняване могат да бъдат значително намалени, ако си изберем по-малко позната дестинация и пътуваме извън туристическия сезон. Освен това, не е задължително мястото за настаняване, в което ще отседнем, да бъде луксозен хотел. Апартаментите под наем например позволяват на туриста да се докосне до местния живот, предава traveldailynews.bg.

3. Уважавайте местната култура

Вероятно за никого не е тайна, че местните жители на често посещавани дестинации не обичат да се сблъскват с рояци от туристи. Това се дължи главно на факта, че много от чуждестранните гости не отделят време да научат за местната култура и да се държат с уважение към нея. Затова предварително проучете дестинацията, която посещавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *