Ексуправителят на онкоболницата в Благоевград д-р Георги Георгиев напуска

Ексуправителят на онкоболницата в Благоевград д-р Георги Георгиев напуска

Ексуправителят на онколницата в Благоевград д-р Георги Георгиев започва работа в софийско лечебно заведение. Днес е последният му работен ден в СБАЛО „Св. Мина“, а в понеделник се присъединява към екипа на болница „Св. София“ на петричанина д-р Христо Мазнейков.

Д-р Георгиев е единственият патолог в Благоевградска област, който е с богат професионален опит. Той има 31-годишен стаж като лекар, от които 20 години в онкологията, а в продължение на 7 години беше управител на СБАЛО „Св. Мина“. Преди два месеца и половина по предложение на кмета Илко Стоянов той изненадващо бе сменен от ръководната позиция с решение на общинските съветници, на която бе назначен общинският съветник, хирургът д-р Теодор Велчев.

„Пожелавам успех на колегите, Благоевград заслужава добри лекари и медицински специалисти“, каза д-р Георгиев и добави, че напуска, след като е изтекло едномесечното му предизвестие, пише „Струма“.

През последните два месеца той е обучил млад лекар патолог, който да го замести. Освен като патолог в софийската болница д-р Георгиев ще продължи да работи и в лаборатория „Цитилаб“, както и да ръководи УС на Българския лекарски съюз в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.