Ексгубернаторът на Благоевград Хаджигаев повежда листата на ГЕРБ?

Ексгубернаторът на Благоевград Хаджигаев повежда листата на ГЕРБ?

Поредна изненада сред кандидатите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори изскочи от Благоевград. Листата ще поведе бившият областен управител на партията в града Костадин Хаджигаев, пише пик.

Освен, че е бизнесмен, преди години той направи няколко политически лупинга. След като през 2006 г. беше сред основателите на ГЕРБ в Пиринско, а после областен управител на партията в Благоевград, през 2013 г. отказва номинация за депутат.

Месеци по-късно, след като партията на Бойко Борисов не сформира мнозинство в парламента, Хаджигаев напуска партията със скандал, обвинявайки Цветан Цветанов, че се държи авторитарно със структурите и е превзел ГЕРБ, а Борисов – че не общува с хората си по места.

Веднага след това се присъединява към новата формация БАСТА, на която става член, но я напуска година по-късно, тъй като е безперспективна, пише „Струма“.

Веднага обаче се влива в редиците на партията на Николай Бареков “България без цензура” за предсрочните през 2014 г. парламентарни избори, като се записва като член, но и там не успява да направи политическа кариера.

Именно това членство в ББС предизвиква смут в редиците на ГЕРБ, тъй като веднага се прави сравнение с листите на Слави Трифонов, където също има хора от партията на Бареков. Ако поведе листата в Благоевград, Хаджигаев ще е вторият човек от ББС сред кандидатите на Борисов, тъй като в Бургас за водач е гласен Любен Дилов – син.

Костадин Хаджигаев е и сват на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който сега е областен координатор за Пиринско на партията на Цветан Цветанов. Синът на Хаджигаев е женен за дъщерята на Камбитов-Елена.

Все още от централата на ГЕРБ не са съобщили кой ще оглави листата в Пиринско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *