Единственият съветник, който не е от ДПС в Белица – Мая Падарева, се отказва

Здравословни проблеми и свръхангажираност отказаха единствения избран от друга политическа сила извън ДПС съветник в Белица от мястото, което получи за мандат 2023-2027.

Читалищният секретар и виден общественик Мая Падарева, която влезе в ОбС – Белица от БСП, подаде заявление до ОИК, че не желае да заеме мястото. Вместо нея в състава на съвета влиза съпартиецът й Георги Усев.

„Прецених, че съветническата работа е свързана с пътуване, а аз не шофирам, имам много ангажименти по приключването на един проект в читалището, а и е редно да дадем път на по-младите в политиката”, коментира решението си Падарева. Отказалата се съветничка е една от най-активните и популярни в национален мащаб жителки на община Белица.

Непрекъснато в центъра на някакви благотворителни акции, проекти и идеи за популяризиране на богатата история на този край, като дългогодишен секретар на НЧ „Георги Тодоров – 1885“ в Белица Мая Падарева бе удостоена с грамота „Златен век“ за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Престижното отличие се присъжда от Министерството на културата и се връчва всяка година на 24 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *