Новините

Европейският „конвой на свободата“ не успя да блокира Брюксел

Белгийската полиция предприе засилен контрол на трафика около Брюксел, за да попречи на протестиращи, насочили се с различни превозни средства към белгийската столица, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Протестиращите искат да се противопоставят на ограниченията срещу разпространението на коронавируса.

По време на пиковия час сутринта полицията затвори някои пътни платна на магистрали и на места наложи ограничения на скоростта. Бяха взети и редица предпазни мерки в и около централата на Европейския съюз. Силите на реда се опасяваха, че протестът може да достигне до мащабите на демонстрациите на превозвачите в Канада, но тази сутрин нямаше индикации за толкова голяма подкрепа за белгийските шофьори.

Очакваха се много камиони от Франция, където в събота полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращи на булевард „Шанз Елизе“ в Париж. Организацията на протеста във френската столица се провеждаше онлайн в продължение на дни, но през уикенда не се стигна до голяма блокада на града.

В нидерландската административна столица Хага в събота също имаше демонстрации на недоволни от ковид мерките на правителството. В града пристигнаха десетки превозни средства, сред които имаше трактор и автомобил, който превозваше каравана. Протестиращите успяха да блокират входа към историческия парламентарен комплекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *