Новините

Д-р Стоян Монев: Трагедия е, че толкова много хора у нас умират от КОВИД

„Голяма трагедия е, че толкова много хора почиват от COVID у нас. Разликата между България и другите държави е процентът на ваксинацията“, това каза в Нова Нюз д-р Стоян Монев, лекар в Германия.

Според него има значение и това, че при нас има много хора с придружаващи заболявания, но тези хора не бива да умират и трябва да се ваксинират, за да се спасят от фатален край.

„Все още не мога да кажа, че вълната отстъпва в Германия, по-малко са случаите, изчезнаха и по-възрастните хора, които са ваксинирани. В интензивните отделения има достатъчно свободни легла. Ситуацията се успокоява от гледна точка на хората, които умират, но заболяванията продължават да са висок процент, особено при децата“, добави д-р Монев.

Той потвърди, че Омикрон протича по-леко и по-малко пациенти стигат до интензивно.

„В България все още няма алгоритъм при лечението на COVID, който да се спазва във всички болници. В Германия има и се спазва, което не позволява да се изписват излишни лекарства“, констатира д-р Стоян Монев.

„Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват“, заключи лекарят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *