Д-р Николова: Повечето новозаразени са заради неспазването на мерките

Нарастването на броя на заразените е следствие от неспазването на мерките, струпването на много хора през първите топли пролетни дни. Това коментира по NOVA NEWS общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. Според нея трябва да има мерки и те трябва да се спазват.

„Вирусът е реален и вирусът поразява все повече млади хора. Не е шега, не е игра, не е конспирация“, коментира д-р Николова. Тя предупреди, че преболедувалите не трябва да се успокоява, че след като са изкарали болестта всичко е наред и може да не спазват мерките, тъй като вече е имала случай с повторно заразен пациент.

За нея най-големият проблем е липсата на ваксини, поради което най-уязвимите хора, възрастни и с хронични заболявания, не успяха да получат своите дози.“Едно общество си личи по това как се грижи за малките деца, бременните и възрастните си хора, които трябваше да бъдат ваксинирани първи“, допълва общопрактикуващия лекар.

По думите й в момента натискът и напрежението сред медицинския персонал расте неимоверно, защото няма достатъчно хора, които да поемат смените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post София връща мерките, Плевен ги разхлабва
Next post Кои природни средства елиминират хроничния бронхит