Д-р Николова: Повечето новозаразени са заради неспазването на мерките

Нарастването на броя на заразените е следствие от неспазването на мерките, струпването на много хора през първите топли пролетни дни. Това коментира по NOVA NEWS общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. Според нея трябва да има мерки и те трябва да се спазват.

„Вирусът е реален и вирусът поразява все повече млади хора. Не е шега, не е игра, не е конспирация“, коментира д-р Николова. Тя предупреди, че преболедувалите не трябва да се успокоява, че след като са изкарали болестта всичко е наред и може да не спазват мерките, тъй като вече е имала случай с повторно заразен пациент.

За нея най-големият проблем е липсата на ваксини, поради което най-уязвимите хора, възрастни и с хронични заболявания, не успяха да получат своите дози.“Едно общество си личи по това как се грижи за малките деца, бременните и възрастните си хора, които трябваше да бъдат ваксинирани първи“, допълва общопрактикуващия лекар.

По думите й в момента натискът и напрежението сред медицинския персонал расте неимоверно, защото няма достатъчно хора, които да поемат смените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *