Д-р Митев: Подготвени сме за третата вълна, разполагаме с достатъчно ремдесивир и легла с кислород

„Трета вълна на Ковид-19 се надига в Пиринско. 123 са новозаразените за последното денонощие. Най-много са в Благоевград – 36, Банско – 6, Гоце Делчев – 8, Петрич – 4, Разлог – 8, Сандански – 6, и в много населени места, дори в малките села, което е индикатор, че третата вълна, която преди 1 месец беше в Западна Европа, вече е при нас”, заяви д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград. Здравната инспекция отчита значително увеличение на заразените през изминалата седмица, общо 448 спрямо 284 през предходната.

„Расте и броят на хоспитализациите в болничните заведения на областта – 234 са заетите легла към момента, 12 от болните са на лечение в интензивните отделения . 42 са пациентите, които са на лечение в благоевградската болница, 6 от които са в реанимация”, съобщи директорът д-р Огнян Митев.

За момента болните с усложнения от Ковид-19 се лекуват в двете отделения инфекциозно и вътрешно, като има готовност за разкриване на трето – в „Уши, нос, гърло”, пише „Струма“. „Очертава се нов наплив на болни, като по-тежките случаи идват от Разлог. Имаме опит от миналата година и сме много по-подготвени. Разполагаме с достатъчно количество ремдесивир, във всяко отделение има легла с кислород. Медиците ни са на линия, знаете, че повечето изкараха вируса, доста се ваксинираха. Екипите на МБАЛ – Благоевград са в готовност да посрещнат нова вълна на Ковид-19”, категоричен е д-р Митев.

По отношение на бонусите от 1000 лв. за медиците на първа линия той заяви, че те се дават при определена бройка обслужени пациенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *