Д-р Маджаров: Никой няма право да иска пари от пациентите за ваксинационен сертификат

В условията на епидемия и извънредно положение държавата е длъжна да осигури всички документи и сертификати да бъдат безплатни и тя го направи. Ние поясняваме, че за имунизацията и сертификата е платила държавата. В периода на извънредното положение, когато държавата покрива тези разходи, никой няма право да взима пари. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС пред БТВ.

„Винаги е по-добре да се вслушваме в това, което казва щаба, а не във всеки, който излезе по телевизията“, каза д-р Маджаров по темата за разхлабването на мерките. Според него единственият континент, който не можа да се справи с пандемията е Европа.

„Стига сме говорили за лекарите и здравната система. Проблемът е в здравето на хората. Здравната система работи, но от цялата тази вълна хората са тези, които ще останат с увредено здраве“, каза той относно състоянието на здравната система.

Като добри примери за справяне на кризата д-р Маджаров посочи Китай, Виетнам, Сингапур и Нова Зеландия. Той критикува политиката на здравната каса, която признава разходи по лечението от коронавирус само на човек, който има PCR тест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *