Д-р Ангел Тонгов: Натоварването в гоцеделчевската болница е изключително голямо

„Болните с COVID-19 се увеличават, съответно и леглата в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев. Към този момент хоспитализирани около 100 пациенти – в Инфекциозно – 27, в Детско отделение – 24, Неврология – 10, Ортопедия – 15, АГО – 8, от вчера приемаме пациенти и в ремонтираното Вътрешно отделение, в което настанихме 17 нови болни.

Има единични свободни легла в отделенията, засега не се налага да се връщат болни“ – съобщи в здравния час на Радио Благоевград д-р Ангел Тонгов, заместник-управител на гоцеделчевската болница. Той определи като средно тежко състоянието на хоспитализираните, които са с двустранни пневмонии,  3-ма са в интензивния сектор. На разположение са всички необходими медикаменти за лечение на болните.

„Натоварването е изключително голямо, както на лекарите, така и на сестрите, но ще продължим да се грижим за болните докато имаме сили“ – каза д-р Тонгов.

От вчера официално работи нова PCR лаборатория към болницата. В първия ден са направени 41 теста, от които 15 са положителни. Капацитетът на лабораторията е 96 теста на ден. Тя ще обслужва жители на общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Хаджидимово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *