Дядо Сионий с литургия за здравето на Володя Стоянов

Дядо Сионий с литургия за здравето на Володя Стоянов

Величкият епископ дядо Сионий е направил литургия за здравето на народния певец Володя Стоянов, разкрива пред „Телеграф“ самият той.

Любимецът на няколко поколения вече е изписан от Военната болница, където е изкарал 43 дни с тежка форма на коронавирус. Музикантът вече е на домашно лечение в къщата си в Петрич, където от няколко години строи духовен център.

Църква

„Още като ме приеха, прибраха телефоните на всички пациенти и толкова дълго време бях без връзка със света. Като се прибрах и го включих, се оказа, че толкова много хора са били загрижени за мен. Приятели от цяла България, от Америка, от Австралия дори са се молили да оздравея. В Пърт няма българска църква, затова са ходили да палят свещи в гръцката. Дядо Сионий е направил литургия в Бачковския манастир. Адвокат Иван Драмов, шеф на фондация „Ванга“, е обещал да направи курбан на Петковден на Рупите, само да оздравея – това чета в съобщенията на телефона си. Народът ме обича и аз никога не съм го предал, затова от сърце благодаря на всички приятели и почитатели“, споделя войводата.

Лабиринт

Певецът признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството си, но го наблюдава и рехабилитатор, тъй като се е обездвижил след месец и половина на легло. „Вече леко се разхождам в стаята, иначе цяла седмица съм си вкъщи. А даже не разбрах кога съм се заразил с тази болест лабиринт. Изведнъж се почувствах зле, а два дни нямах връзка с личния лекар. Като отидох, той каза веднага да направим снимка и се оказа двойна бронхопневмония – тежка, закъсняла форма.

Проф. Рахнев направи чудеса да ме спаси, но и аз като дисциплиниран войник изпълнявах всичко каквото ми каже. Моя е вината, че не се ваксинирах навреме. Имах доста участия през лятото и все си казвах: „Хайде, и това да мине и ще го направя“. При всеки симптом трябва да се обръща внимание и да се прави снимка. И най-важното – да се ваксинираме. Ако го бях направил, нямаше да изживея този ад. Буквално се върнах от ада“, продължава фолклорната легенда.

Отслабнал 7 кг, отлага всички концерти до пролетта

Володя Стоянов е отслабнал само 7 кг по време на престоя си в болницата. „Други казват, че по доста повече са свалили, на мен не ми личи много. Жена ми ме глези със супички, пилешко с картофи, постни гозби, но по малки порции, да галим стомаха. Не съм пил кафе от 50 дни и малко ми липсва. Не дават, тъй като още взимам различни лекарства за възстановяването след ковида. Най-вече ми липсва свободата да изляза навън на чист въздух, да се разхождам сред природата, както и да отида при Джемби в студиото“, споделя войводата. Той е отложил всичките си концерти до пролетта.

„Не искам да рискувам. Още през октомври ми се обадиха да ме канят за Нова година. Казах им, че има време и виж какво стана. За първи път от много време ще посрещна коледните празници вкъщи само със семейството“, добавя певецът.

Направи песен за Рупите

„Хераклея Синтика“ е последната песен, която Володя Стоянов е записал, преди да влезе в болницата. Тя е негова авторска композиция, посветена на Рупите и легендата за античния град върху южния склон на вулканичното възвишение Кожух. „Цели 4 албума съм направил през тези 2 г., откакто сме в пандемия. Дай Боже, да се оправят нещата, да мога да ги издам и да ги представя на публиката. Докато бях в болницата, ми носеха да чета вестници. От „Телеграф“ научих, че по същото време от същата коварна болест са си отишли някои познати, като бащата на една колежка. Благодаря на Господа, че оцелях. Докторите бяха много учудени, че имам младежко кръвно – 120 на 80, но то е, защото имам висок дух и много се движа навън“, казва още певецът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *