Държат Благой Тодев на разстояние от отбора

Европейският шампион в биатлона за младежи Благой Тодев направи първите си тренировки на олимпийското трасе в Джандзяку. Българинът не тръгна с отбора за Пекин, след като даде положителна проба за COVID-19 на Световната купа в Антхолц-Антерселва в края на януари и остана да се подготвя в Руполдинг.

Той пристигна в олимпийското село в неделя вечерта 96 февруари), но веднага е бил изолиран в отделна стая, след като тестът му за ковид на летището е бил съмнителен. Тодев е бил поставен под карантина и е направил първата си тренировка едва във вторник, като сам се похвали със снимка от пистата, под която написа: „Най-накрая съм тук“.

Вчера Благой направи и първото си комплексно занимание по трасето, като комбинира ски бягане и стрелба, за да добие по-реална представа за обстановката.

Той обаче има право да излиза от стаята си само за да отиде на пистата.

Дори и тогава за Тодев се поръчва отделен транспорт и той се придвижва до трасето с кола на организаторите.

На пистата пък е отделен от отбора, като трябва да се преоблича в отделна съблекалня и не може да използва вакскабината на тима, като останалите си съотборници. От трасето също се прибира с кола. Храна обаче му носят от отбора, като той си дава поръчката и те му я доставят до вратата на стаята.

Все още не е ясно докога Благой ще е на този режим. Той прави тестове 2 пъти на ден и ако всичко е наред, най-вероятно ще може да участва във втория индивидуален старт при мъжете – спринта на 10 км, който е на 12 февруари.

Ден по-рано пък жените ще стартират в спринта на 7,5 км. Очаква се в надпреварата да се включат и четирите ни представителки, като за Лора Христова това ще е дебют на олимпийски игри. Младата ни състезателка ще има възможността да усети трасето и да стреля на ветровития рубеж в състезателна обстановка, за да се подготви по най-добрия начин за женската щафета на 4 по 6 км, която е предвидена за 16 февруари.

Най-добре представилият се в индивидуалната дисциплина на 20 км българин

Димитър Герджиков пък получи най-милия поздрав след рекордния за него резултат

Състезанието на Митко е било следено по телевизията от малката му 2-годишна дъщеричка Анастасия, която след финала не пропуснала да каже на тате: „Браво“.

Краткото видео с поздрава бе изпратено на Герджиков от неговата жена и майка на малката палавница Десислава Стоянова, която е бивша националка по биатлон и участничка на игрите в Пьончан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Тихомир Тошев: Очаквам нова рекордна година за ипотечните кредити
Next post Екатерина Михайлова: Разпитът на Петков е лош и излишен пиар ход