Дъжд от банкноти на магистрала край Рим затри 64-годишен италианец

Шейсет и пет годишният римлянин Марко Куерини бе премазан на магистралата от италианската столица до местното летище „Фиумичино“, докато събирал пръснати по платното банкноти. Те били изпуснати от преминал мотоциклетист, който обяснил по-късно в полицията, че ставало дума за няколко хиляди евро. Според някои свидетели обаче необичайният щедър дъжд се бил изсипал от отворения прозорец на луксозен автомобил, в който имало жестока караница между мъж и жена.

Трагедията, която иначе започнала като щедра манна небесна за двайсетина автомобилисти, се завихрила в сутрешните часове на неделния ден. Изведнъж над платното по посока на Рим се понесли банкноти от по 20, 50 и 100 евро, явно пръснати от изнизало се току що превозно средство. Един от първите водачи, търтили да събират парите, бил нещастният Марко Куерини, който веднага спрял неговия „ФИАТ-Пунто“ и слязъл на аутобана да пълни шепи.

Последвали го други водачи, но за съжаление 84-годишна синьора с „ФИАТ-500“ не видяла „златния дъжд“, продължила да си кара с бясна скорост и подбрала нещастния мъж. Чест й прави, че когато разбрала какво е направила, старицата спряла веднага и позвънила в бърза помощ.

Няколко от авантаджиите пък заобиколили потъналия в кръв Марко, опитали се да го поддържат жив, но когато след трийсетина минути дошла линейка, персоналът й само констатирал смъртта му. Междувременно по посока на Рим се заформила повече от десет километра опашка, която свършвала до летището и била раздиплена от пътната полиция чак в следобедните часове.

Интересното в случая е това, че освен мотоциклетиста, няколко други водачи на МПС също се явили в римските управления на силите на реда с жалба, че били загубили пари на магистралата от летището. Може би и защото радиата във Вечния град вече били съобщили, че някои от събирачите на банкноти били предали плячката си на пристигналите на мястото на инцидента полицаи.

Сред жалвалите се обаче не били нито собственици на луксозен автомобил, нито спречкали се на задната седалка на колата си мъж и жена. Ама каква е точно истината трябва да установят ченгетата, които сега преглеждат под лупа записите на тв-камерите покрай аутобана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *