Дрогираният Господин, убил Стела, поиска свобода – имал страхова невроза

Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният шофьор на камион, който уби 23-годишна жена на АМ „Тракия“ и рани още две нейни спътнички. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал авариралата кола с бургаска регистрация, която е спукала гума.

Инцидентът стана на 27 септември около 23 часа на 236 км на АМ „Тракия“ в посока София. Пробата за наркотици веднага след инцидента е показала наличие на метамфетамини, но мъжът отрече да е бил дрогиран зад волана.

Защитата поиска за шофьора по-лека мярка – домашен арест, защото бил с диагноза страхова невроза и имал клаустрофобия, която може да се засили в ареста. Приложен беше и медицински документ за заболяването.

От Прокуратурата аргументираха искането за постоянен арест с множеството наказания на пътя и опасността шофьорът да се укрие, след като е извършил такова тежко престъпление.

Според защитата веднага след инцидента, шофьорът се опитал да помогне на момичетата, предаде Би Ти Ви .

Досега шофьорът е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Пет от нарушенията му са за превишена скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *