Драма: Да оставиш с месеци безпомощния си баща да агонизира до смърт и да ти дадат… пробация

Милко Гълъбов, който остави с месеци безпомощния си баща да агонизира до смърт, получи своето наказание. За жестокостта към своя баща обаче, 52-годишният бивш наркоман, получи единствено „пробация”, информира TrafficNews.

Припомняме, че мъж почина в адски мъки, тормозен и изоставен от единствения си син. Славчо Гълъбов живеел в Брестовица. През юли тази година 87-годишният получил тежък инсулт. След лечението му в болница бил изписан в дома си в селото. Славчо бил в тежко физическо състояние. Не бил способен сам да се грижи за себе си – не е могъл да се движи, само е лежал, не говорил и не разбирал какво му се говори. За Гълъбов е трябвало да се грижи човек и то 24 часа. Единственият близък на мъжа бил синът му – Милко. 52-годишният мъж обаче бил наркозависим.

Вместо да обгрижва баща си, Гълъбов – младши неглежирал състоянието му. Нещо повече – той изцяло зарязал възрастния мъж на произвола на съдбата. Не го хранел, не го преобличал и не го обслужвал. Ядял храната му, която социалния патронаж му е носел, оставял го е да лежи многократно гол на земята и не му е давал предписаните му лекарства.

Така два месеца Славчо бил в абсолютна агония и мизерия. В началото на септември 87-годишният починал от глад, обезводняване, липса на медикаменти и каквато и да е грижа.

Виновен за смъртта на Гълъбов бил синът му Милко. Той е бил задържан и му е повдигнато обвинение за това, че е допринесъл с бездействието си за смъртта на баща си.

Милко се изправи пред съда за първи път още през ноември миналата година. Той бе без документи за самоличност и без защитник. Това наложи отлагане на процеса за началото на януари.

Вторият опит за стартиране на делото срещу Милко също бе без успех. 52-годишният мъж не се появи в залата и това наложи принудителното му довеждане.

В крайна сметка преди дни Гълъбов се изправи пред съда. Той изцяло е признал вина и поиска снизхождение. Мъжът получи най-лекото наказание предвидено за повдигнатото му обвинение, а именно „пробация”. Следващите две години, по два пъти седмично, Милко ще се среща с пробационен служител. Освен това са му начислени и 200 часа обществено полезен труд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *