Доц. Любомир Киров: Положението у нас е „криворазбраната ваксинация“

75% от личните лекари са получили между 10-40 дози ваксини, а при нас има по 400 души, които чакат за имунизация. Това заяви пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари относно забавената масова имунизация.

„Личните лекари не са абдикирали от ваксинацията – опашките го доказват. Осигурили сме всичко необходимо за пациентите“, разкри още той.

„Вече няма криворазбраната цивилизация, положението у нас е криворазбраната ваксинация. Разпределянето на дозите не трябва да е толкова бързо, а да има приоритетно раздаване“, коментира доц. Киров.

„Личните лекари нямаме дози и за нашите пациенти, как да мислим за следващи моменти“, попита председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

„Интересно е как се забрави, че и имунизацията при общопрактикуващите лекари също е част от зелените коридори“, разкри експертът.

„Мерките винаги трябва да започват с носене на маска и спазване на хигиенни правила“, категоричен бе доц. Любомир Киров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *