Дончев: Формати като експертен кабинет са донесли много безобразия

Формати като експертен кабинет са донесли твърде много безобразия. тази теза защити пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него няма няма гаранция, че ако някой е добър експерт, ще стане добър политик. По думите му политикът освен да бъде добър експерт, трябва да формулира цели и да убеждава хората, в програмата за управление, която им предлага. Уклончиво коментира дали ще е в листата от Габрово за вота.

Иначе поясни, че е трудно отсега да се отговори как ще се направи правителство след изборите.

„Всички коалиции, управлявали в предишни парламенти, са се случили след месеци преговори, това не е механичен процес. Ако цената е да направиш коалиция насила, то по-добре да се откажеш от нея. Честният подход е лидерът на политическата сила, която е спечелила изборите, да бъде министър-председател“,каза той. Поясни, че ГЕРБ не би влязъл в официална или неофициална коалиция с ДПС.

Дончев заяви, че веднага, щом пристигнат нови дози ваксини, ще се отворят отново до дни т.нар. зелени коридори за ваксиниране. Вицепремиерът поясни, че това не е само български проблем, а европейски. „Надявам се към края на лятото една голяма част от българите да са ваксинирани и с тези, които са минали през него, да сме готови за следващата есен и зима“, каза той.

По думите му продължават преговорите на ЕК за още ваксини. „Ако руската ваксина получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата, може да се внесе в ЕС и от нея. Ще ми се поне във ваксините да няма политика“, призова Дончев, запитан дали и в България ще получим руски ваксини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *