Домашни трикове при сухота в очите

Домашни трикове при сухота в очите

Сухотата в очите може да е наистина непоносима. Случва се най-често при преумора на очите, при работа с компютър, алергии, замърсявания. Резултатът е усещане за глозгане в очите, зачервяване, сърбеж, раздразнения и цялостен дискомфорт.

За щастие има някои прекрасни домашни трикове за справяне със сухотата в очите, от които да се възползвате.

Рициново масло

Рициновото масло е прекрасен начин да се справите с усещането за сухота в очите. Втривайте малко рициново масло в клепачите с помощта на памучен тампон.

С това масло можете и успешно да отстранявате грима и да почиствате лицето. То подхранва, прониква в дълбочина и има успокояващ ефект. Освен това хидратира и намалява усещането за сухота и дразнене.

Розова вода

Розовата вода е чудесен натурален продукт, който може да ви помогне в много отношения, включително при раздразнени и сухи очи. То е полезно за кожата и лигавиците. Богато е на естествени подхранващи масла.

Изплаквайте лицето и клепачите с чиста розова вода за добра хидратация и подхранване.

Студен компрес

Студеният компрес винаги е добро решение при уморени очи, които страдат от сухота и дразнене. Особено полезен е при алергии и претоварване с четене и работа на компютър.

Прилагайте студен компрес за 20-30 минути преди лягане. Това ще намали и подпухването на клепачите.

Краставици

Краставиците са известни с ползите си за уморени и претоварени очи. Прилагането на резени прясна краставица хидратират клепачите, намаляват подуването и подпухналостта, осигурява достатъчно влага, необходима на очите, за да се премахне сухотата и раздразнението.

Картофи

Картофите са друг чудесен натурален продукт, с който да хидратирате очите и клепачите, и да премахнете усещането за сухота и подпухване.

Наложете резени пресен картоф върху клепачите при умора, сухота и раздразнение. Добре е резените картоф да са престояли в хладилника и да са добре измити.

Гел от алое вера

Гелът от алое вера е още един превъзходен натурален продукт, който прониква в дълбочина, хидратира, намалява усещането за сухота в лигавиците и кожата, като това се отразява изключително благотворно при уморени очи. Нанасяйте по клепачите всяка сутрин и вечер за максимален ефект.

Торбички зелен чай

Зеленият чай има натурални подхранващи, успокояващи и хидратиращи свойства. Той е много богат на антиоксиданти, които намаляват възпалението и съдействат за облекчаване на раздразнението.

Освен това зеленият чай има охлаждащ ефект, ако се използват добре изстудени употребявани торбички, престояли в хладилник за няколко часа. Просто ги наложете върху клепачите за около 30 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *