Доброволци почистиха незаконното сметище край 9 ОУ в Благоевград

Доброволци почистиха нерегламентирано сметище при 9 ОУ в Благоевград. Ентусиастите събраха 25 чувала с боклуци, струпани близо до учебното заведение в квартал „Ален мак“.

В акцията се включиха Борис Джолев, Владимир Милушев, Катя Милушева, Спас Митев, Наталия Димитрова-Попова и Радостин Юруков. Към групата спонтанно се присъедини и 12-годишния Дени Петревски.

„За съжаление и там се беше получил ефектът на гетото: колкото е по-мръсно и занемарено, толкова повече хората не пазят и изхвърлят боклуци.“, споделиха организаторите и допълниха: „Надяваме се сега да вдъхновим жителите от съседните блокове да правят по-градивни неща с тази зелена площ. Като групичката тинейджъри от „Ален мак“, на които общината не е осигурила футболно игрище, но те си бяха почистили една полянка в края на тази зелена площ и си бяха събрали пари и закупили футболна врата, мрежа, пейка и настилка, за да могат да играят футбол“.

„Два часа работа, 25 чувала смет и по-чиста и приятна за разходка зелена площ между двора на 9-о ОУ и бл. 30 на ж.к. Ален мак в Благоевград, така доброволците обобщиха предвеликденската акция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *