Днес откриват депото за битови отпадъци в Симитли

Приключиха строителните дейности по рекултивация на депото за битови отпадъци в Симитли. Във вторник, от 11.00 часа с официална церемония ще бъде открит обект „Рекултивация на депо за неопасни  отпадъци – Симитли“. Дейностите са извършени по проект с европейско финансиране и са изпълнени в срок.

На ритуала за приключване на работата по рекултивация на депото за неопасни битови отпадъци са поканени представители на Министерство на околната среда и водите, Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, Басейнова дирекция – Благоевград и РИОСВ – Благоевград,  представители на изпълнителя на строителството „Обединение „Симитли  Инженеринг 2020“, на фирмата, осъществяваща надзор и други официални лица.

Проектът „Рекултивация на депо за неопасни  отпадъци – Симитли“ е на стойност 1 492 696.96 лева. Проектът се осъществява с финансовата помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз. С рекултивацията на депото за битови се намалява замърсяването на околната среда и се предотвратява риска за здравето на населението. Извърши се и биологическа рекултивация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *