„Ди Си Юнайтед“ прие условията на „сините“ за Робърта

„Ди Си Юнайтед“ прие условията на „сините“ за Робърта

Бъдещето на нападателя на „Левски“ Найджъл Робърта продължава да е неясно. Драмите около него продължават. Ясно е единствено, че „сините“ искат да го продадат, а за него има интерес от страна на шведския шампион „Малмьо“ и американския „Ди Си Юнайтед“.

Към днешна дата е далеч по-вероятно холандецът да отиде в САЩ, но това е така най-вече, защото трансфер на Робърта в Малмьо е почти невъзможен. „Левски“ и скандинавският клуб дълго време обсъждаха цената на нападателя, която гравитира около 1 000 000 евро. Доскоро шведите не искаха и да чуят за подобна сума, но постепенно завишаваха офертите си. Докато пазарлъците между двете страни продължаваха, „Малмьо“ сякаш зачеркна Найджъл, след като си купи нов нападател в лицето на 27-годишния черногорец Дино Исламович.

В същото време и американците продължават преговорите с „Левски“ за Робърта. Смята се, че от „Ди Си Юнайтед“ са предложили няколко варианта на „сините“ за евентуална сделка. Те са приели и основното желание от „Герена“ – ако е наем, да има задължителна клауза за откупуване.

„Преговорите вървят на приливи и отливи, но има потенциал за споразумение. Разговаря се за наем със задължителна откупна клауза, за моментален трансфер и т.н. Както се казва, сделката все още е на масата. Ако не бъде финализирана, то от „Ди Си Юнайтед“ ще се насочат към някоя друга от целите си“, пишат в САЩ.

Проблем пред трансфера обаче може да се окажат предпочитанията на самия играч, след като Найджъл Робърта няма желание да играе в САЩ на този етап от кариерата си, но е с две ръце „за“ трансфер в „Малмьо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *