Директорът на театъра отказа да даде сцената за мюзикъла „Мамма Мия!“ подарък за общинските съветници

Директорката на благоевградския Драматичен театър Маргарита Мачева е отказала на Софийската опера и балет да ползват театралния салон за представлението на мюзикъла „Мамма Мия!“, което е специален подарък от режисьора му акад. Пламен Карталов към общинските съветници и жителите на Благоевград по повод присъденото му звание „Почетен гражданин“. Разговорите за ползване на сцената на 3 октомври, два дни преди празника на Благоевград, когато на тържествена сесия акад. Карталов ще получи официално званието, са водени още през август, а мотивът за отказа на Мачева бил, че салонът щял да е зает с програмата на благоевградския театър.

Въпросната програма за октомври обаче бе огласена едва завчера, на 29 септември, и на датата, поискана от Софийската опера и балет, е обявено представление на спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Любопитно е, че премиерата му бе преди година и половина, то вече се изигра пред благоевградската публика и до вчера нямаше продадени билети, което предполага, че представлението ще бъде анулирано, пише „Струма“.

На тържеството по случай 50-ата годишнина на Камерна опера – Благоевград миналата вечер акад. Пламен Карталов не пропусна да покани хора, с които разговаря от публиката на предстоящото в понеделник представление на хитовия мюзикъл „Мамма мия!“ по музиката на АББА в зала „Яворов“, като пред тях не скри разочарованието си, че той няма да се играе на сцената на театъра, където акустиката е по-добра.

„Това е моят жест, с който искам да се отблагодаря на благоевградчани за честта и званието „Почетен гражданин“, каза акад. Карталов.

Затова цените на билетите са наполовина за всички зрители, а за целия състав на Общинския съвет входът е безплатен.

Интересно е, че отказвайки сцената на ДТ „Н. Вапцаров“ за подаръка на почетния гражданин на Благоевград акад. Карталов за състава на ОбС, театралната шефка М. Мачева очаква същите общински съветници да отделят 50 000 лв. от отънелия бюджет на общината за организирания от нея Балкански театрален фестивал, който бе насрочен в края на октомври и от който парите за билетите влизат в касата на театъра, който е държавен и получава субсидии от Министерството на културата, често и помощ и от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *