Димитър Манолов: Разговаряхме идиотски с министъра на енергетиката

Димитър Манолов: Разговаряхме идиотски с министъра на енергетиката

„Не се разбрахме с министъра на енергетиката, защото разговорът беше идиотски”. Така президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира пред NOVA състоялата се среща между работодателските организации и Александър Николов.

На 18 май се очаква служителите в столичния градски транспорт да протестират в 8 часа сутринта. Ще бъдат блокирани възлови кръстовища в София. За това алармира Манолов като призова всички родители на зрелостници в столицата да заведат децата си по-рано на матурите. Той подчерта, че в същия ден се очаква и още един протест – този на работниците в спрения ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград. По думите му това е плод на „малоумно поведение” от страна на властите.

„Работещите в ТЕЦ-а дойдоха до София заради това, че МОСВ им е затворило предприятието. Две седмици нищо не се случва по въпроса. Имаше писмо от Министерство на енергетиката към Министерство на околната среда и водите, да кажат на тези хора какво трябва да направят, за да им пуснат ТЕЦ-а и да им позволят през това време той да работи на минимална мощност. Нищо от това не се случи. Днес, когато хората дойдоха в София да протестират, беше издадена заповед, с която разрешиха ТЕЦ-ът да възобнови дейността си. И когато хората не проведоха протеста си и се върнаха, тази заповед беше отменена. Извинявайте, но това е малоумие”, каза президентът на КТ „Подкрепа”.

Синдикалистът твърди, че България има 36 млрд. лв. резерв над изискуемото за влизане в еврозоната. Той предложи парите да се прехвърлят в Сребърния фонд.

„Единият вариант е тези пари да ни ги вземат и те да потънат в Европейската централна банка, какъвто изглежда е планът. Другата възможност е с тези 36 млрд. лв. България да свърши някои полезни неща”, каза Манолов.

Той коментира и посещението на премиера Кирил Петков в САЩ, на което министър-председателят е договорил евтин газ от Щатите.

„Не знаем тази по-ниска цена къде ще бъде. Дали на терминала, където ще пристигне газът, или на газомера на българския потребител. Това не се изяснява, а е нещо много сериозно”, подчерта Димитър Манолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.