Димитър Бербатов: Решението на съда е пълен абсурд!

Димитър Бербатов разкритикува силно Апелативния съд относно решението му по казуса с президентския пост в Българския футболен съюз. По-рано през деня органът отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението на Софийски градски съд да впише Борислав Михайлов като президент на БФС.

В стори в Инстаграм Бербатов написа с главни букви: „Постановеното от Апелативния съд решение не е просто неправилно, то е пълен абсурд, защото се отрича написаното в действащ закон чл. 25, ал. 4 и ал. 6 ЗТРРЮЛНЦ, които недвусмислено посочват агенция по вписванията като страна в процеса. Просто се игнорира!

Не става въпрос за превратно тълкуване на закона, а за директното му отричане като част от правния мир!

Очевидно, не е било възможно да се мотивира неоснователност на твърденията на агенцията и затова се е прибегнало до юридически хватки и твърдения за недопустимост.

Остава тайна и мистерия как тогава в изминалата една година – от въвеждането на тези ал. 4 и ал. 6 на чл. 25 са допуснати и разглеждане десетки дела по обжалвания от страна на агенцията? Как е било процесуално допустимо тогава, а изведнъж вече не е??

Но няма значение кой е президентът, събрани са нужните по устав подписи на 1/3 от клубовете, за да бъде свикан върховният орган на БФС – Конгресът. И по силата на това услови, той трябва да се състои! БФС разполага с 14 дни да го организира.“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *