Деца показват футболен талант на турнир в Петрич

Първият детски футболен турнир „Петрич къп“ 2021 се провежда в южния град. В него сили мерят отбори от Петрич, Сандански, Благоевград и София. В тях тренират деца, които са набор 2009 и 2010 г.

В битката за купите се впускат тимовете на ОФК „Беласица“-Петрич, ФК „Мечетата“- Петрич, ФК „Спорт Вилаж“-Сандански, ФК „Пирин“-Благоевград и ФК „Възраждане“- София. Те ще излязат в срещите от турнирната надпревара на спортния терен с изкуствена настилка на ПГ „Пейо Яворов“ и на стадиона в село Самуилово. Тази година пандемията и ограничителните мерки за пътувания попречиха на участието на отбори от съседните страни – Гърция и Северна Македония, каквато беше и предварителната идея на Община Петрич.

Класираните на първите три места отбори ще получат купи и медали, а останалите – плакети за участие. Ще бъдат присъдени и индивидуални отличия – „Най-добър вратар“, „Най-добър защитник“, „Най-добър полузащитник“, „Най-полезен играч“ и отличие „Голмайстор на турнира“. Организатор на турнира е Община Петрич, а идеята е събитието да се разраства през годините напред и да стане със статут на международна спортна проява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *