Децата от Музикална школа „Престо” – Благоевград очароваха „България търси талант”

Благоевград си е Благоевград. Тези думи на рапъра Ицо Хазарта сякаш казаха всичко за снощното изпълнение на сцената на предаването „България търси талант” на прекрасните деца от Музикално училище „Престо” в Благоевград. Благоевградските таланти впечатлиха журито със своето музикално изпълнение, което бе не само майсторско, но и представено с много настроение, усмивки и страст.

С пълно право благоеградчани могат да се гордеят с тези малки, но много талантливи деца, които буквално покориха сцената в шоуто снощи. Те са доказателството, че правиш ли нещо с любов, то няма как да не успееш, няма как да не трогнеш публиката и журито. Сега всички с нетърпение очакваме новата проява на таланта на тези деца, които продължават убедително напред с четири пъти „Да”.

Очарован от изпълнението им остана дори Любен Дилов-син, който винаги е твърде придирчив и трудно показва вълнението си. Но не и този път. Той също падна в плен на талантливите благоевградски деца.

Аплодисментите са и за Цвети Съботинова от Музикално училище „Престо”, която не спира да учи малчуганите и да им дава път за развитие. Преди два месеца тя обаче разказа за едногодишната си безплодна комуникация със зам.-кмета по културата Василиса Павлова, за да получи правото да ползва общинско помещение под наем, тъй като от 1 година школата няма къде да репетира.

Според Съботинова частните школи няма как да се издържат само от таксите, без да получават минимална финансова подкрепа от Общината. Много трудно се намират рекламодатели в това трудно време, което принуждава школите да разчитат на помощ от родителите, което не е честно и не може да продължава до безкрай. Още тогава тя подчерта, че 18 от децата на „Престо” участват на полуфиналите на предаването „България търси таланти”, а им се налага да репетират у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *