Десетки автобуси с членове на СИК от областта нощуваха в Благоевград

Около 20 автобуса с членове на избирателни секции от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и др. стояха от 3.00 сутринта в парк „Македония“ в очакване да бъдат извикани от Районната избирателна комисия в Благоевград, за да предадат бюлетините и протоколите си. „Не знаем къде точно сме, но виждаме гробище пред нас, нямаме нито храната, нито вода, седим тук вече от 10 часа и нито знаем кого, нито докога ще го чакаме“, обясни член на СИК от Гоце Делчев.

В същото време зад сградата на театъра, където става приемането на протоколите, имаше други над 30 автобуса, в които членове на сик си чакат реда, а тази опашка се вие до хотел „Ален мак“.

Тези участници в изборния процес са по-облагодетелствани, защото заведенията наоколо има няколко отворени заведения и будки, от които могат да си купят поне вода и кафе.

Пред сградата на театъра тълпи няма, тъй като хората стоят по колите и чакат някой да ги извика от РИК.

Към 8.00 сутринта бяха приети протоколите само от 4 общини – Благоевград, Кресна, Струмяни и Симитли. В помещенията, където се приемат членовете на СИК, не се допускат външни лица заради противоепидемичните мерки.

До 12.00 часа РИК Благоевград бе обработила едва 37% от протоколите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *