Делян Добрев: Искаме кабинетът да падне, но не знаем колко депутати ще си накупят

„Винаги сме искали оставката на кабинета. Месеци наред вече. От това, което се случва в последно време се вижда, че няма управляващо мнозинство – има скандали, включително корупционни, между управляващите. Считаме, че сега е моментът да поискаме един такъв вот на недоверие.

Според мен той е и закъснял – заради ситуацията, в което се намираме в момента. Висока инфлация, която не е привнесена – тя не е заради войната, защото в Европа инфлацията е наполовина на нашата. Тя се дължи на управлението на това правителство”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Делян Добрев от ГЕРБ в отговор на въпроса защо партията му реши да поиска вот на недоверие.

По думите му ГЕРБ искат наистина да падне правителството. „Не знаем дали ще падне, защото не знаем през следващите седем дни колко депутати ще накупят от управляващата коалиция”, подчерта той.

На въпрос политическата му формация говорила ли е с ИТН, за да има и техните гласове при гласуването на вота на недоверие, Добрев заяви: „Говори се, че още депутати ще напуснат. Не сме водили подобни преговори. Ако говорим – по-скоро ще е в посока, ако вотът е успешен, какво се случва след това. Но е факт, че правителството се провали – заради некадърност, корупция и лобизъм. Това правителство не може да управлява повече държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *