Две фирми с 240 лв. разлика в офертите за строителство на физкултурен салон към НХГ

Само 240 лв. е разликата в офертите на строителни фирми, поканени от община Благоевград да проектират и изградят нов физкултурен салон към Националната хуманитарна гимназия. Задължителното изискване на възложителя бе цената да не е по-висока от 521 088 лв. с ДДС, а поканата бе отправена към 3 дружества, след като поръчката се обявява без успех вече няколко пъти.

520 800 лв. е офертата, предложена от софийската фирма „Бул Строй Инвест“ ЕООД. Собственичката Красимира Накева е посочила, че 25 000 лв. от сумата са предвидени за изготвяне на работен проект, а 495 600 лв. са за строително-монтажни дейности.

Конкурентите им от Благоевград „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД са представили оферта за 520 560 лв. с ДДС, като от тях за проект са заделили 24 000 лв., а за градежа – 496 560 лв.

Третата поканена да се включи фирма „Стренидом-2007“ ЕООД с адрес на ул. „Прилеп“ в областния център на Пиринско се е отказала от надпреварата и собственикът й Ст. Стоянов не е представил ценова оферта.

Изграждането на нов физкултурен салон за учениците от НХГ е част от проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”, спечелен от предишния кметски екип на община Благоевград по ОП „Региони в растеж“. Заедно със спортното съоръжение проектът включва и ремонти на учебните сгради на НХГ, на V СУ и на ІІІ ОУ, както и строителство на новата сграда към детска градина „Вечерница“, която вече функционира.

Включването на разработка за изграждане на нов физкултурен салон като част от мащабния проект бе пълна изненада за екипа на НХГ начело с директора Марин Митов, тъй като те няколко години преди това атакуваха общината с искане за изграждане на актова зала, не на салон. Заделените първоначално средства бяха 482 542,08 лв. без ДДС, проведе се обществена поръчка, която бе спечелена от столичното дружество „Солид груп“ ЕООД с оферта за 434 240 лв. без ДДС, но собственикът й изненадващо се отказа да строи и общината обяви отново поръчката, но тогава нямаше депозирани оферти.

Сега офертата е по-висока, а общината трябва да избира между фирмата на софиянката Кр. Накева и тази на благоевградската фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *