Две са версиите за кървавото меле на магистрала „Тракия“

Налага се спешен ремонт на АМ „Тракия“ след катастрофата между тир и цистерна вчера. От днес до края на седмицата движението от 5-тия до 9-тия км на АМ „Тракия“ в платното от София към Пловдив и Бургас е спряно.

Катастрофата стана в района на седмия километър на магистралата. Следствие на пожара, който е предизвикан от горивото, което е превозвано от катастрофиралата цистерна е увреден сериозно износващия пласт асфалт на магистралата. Поражения има и по мантинелите.

От днес до края на седмицата именно този слой ще бъде подменен, ще бъдат монтирани и нови мантинели. През това време движението е двупосочно в платното от Бургас и Пловдив към София.

От понеделник пък платното посока столицата в същия участък ще бъде затворено и там ще се извърши същия ремонт, тъй като и по неговата настилка има увреждания, но те са по-малки. Тогава движението ще е двупосочно в платното от София към вътрешността на страната, съобщава БНТ.

Продължава и разследването на причините за инцидента. На този етап има две версии – едната е здравословен проблем на шофьора на цистерната – допуска се, че може да му е прилошало.

Установено е вече, че той е почивал, според правилата, преди да потегли. От експертизите ще стане ясно и дали цистерната е била правилно натоварена. Има вероятност, ако горивото е било под необходимото ниво то да е станало причина за дебалансирането и възникването на тежката катастрофа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *