Две медсестри в МБАЛ – Благоевград са с коронавирус

Две медицински сестри от МБАЛ – Благоевград са с положителни проби за коронавирус. И двете са без симптоми и в добро състояние, информира директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Броят на хоспитализираните болни с усложнения от Ковид-19 продължава да расте, вече са към 130 в четирите благоевградски болници. Близо 80 са пациентите в ковидните отделения – вътрешно, инфекциозно, „Уши, нос, гърло“ и хирургично на държавната болница.

„Легла има, никой няма да бъде върнат и при необходимост и други отделения ще бъдат преструктурирани в ковидни, подготовка за това тече в неврологично“, увери болничният шеф д-р Митев. „Хиругично отделение е пълно. От 13 ковидни легла 11 са заети, като две от свободните са предвидени за спешни пациенти с коронавирус.

Други 12 болнични легла са ситуирани в така наречената „чиста зона“ за пациенти, които се нуждаят от спешна хирургична интервенция“, съобщи началникът на отделението д-р Димитър Димитров. Хирургичното отделение бе разделено на две, и през тази и другата седмица е в готовност да приема спешни случаи, пише в. „Струма“. След това щафетата се поема за две седмици от хирурзите в частната болница ПУЛС.

Припомняме, че ротационният вариант за спешните хирургични случаи бе договорен на срещата на болничните шефове в понеделник с директора на РЗИ – Благоевград д-р Калоянов. Ковид отделенията в лечебните заведения в Гоце Делчев, Разлог и Югозападна болница в Сандански и Петрич също са пълни.

В болничните заведения в Пиринско в момента са хоспитализирани 308 лица, от които 12 са в по-тежко състояние и са в интензивния сектор. Продължава тенденцията за увеличаване броя на заразените, като най-голям е ръстът на инфектираните във възрастовата група от 25 до 49 г. За последното денонощие 103 лица са положителни с Covid-19, като най-много са в Благоевград – 34, Банско – 5, Гоце Делчев – 3, Петрич – 3, Разлог – 7, Сандански – 4, показва справката на РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *