Два автобуса с модерна инфосистема тръгват в Благоевград до дни

Още два автобуса, оборудвани с модерна пътническа информационна система ще тръгнат по линии 1 и 2 в Благоевград до няколко дни. Превозните средства вече се намират в базата на транспортния оператор, където им се извършва подготовка.

За да се гарантира качествено обслужване, оператора вече е ангажирал екип специалисти, който да извърши настройка и модернизация на съществуващата информационна система.

Предвижда се, след модернизацията, в автобусите да има и гласово оповестяване на български и английски език, каквото вече звучи в други две превозни средства на същия превозвач.

В салона на двата автобуса има и TFT дисплеи, на които ще се показва важна общинска информация, както и реклами, обясниха от превозвача.

Работи се по стратегия, всички превозни средства по основните градски линии да бъдат оборудвани с информационни системи, обезпечаващи гласово оповестяване, като целта е да се осигури достъпна информация за хора със зрителни увреждания, а чрез информацията и на английски език, да се подпомогнат чуждестранните гости на областния град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *