Двама от ЦСКА номер 1 за ноември в Първа лига

Двама от ЦСКА номер 1 за ноември в Първа лига

Двама футболисти едновременно бяха избрани за най-добри в Първа лига за месец ноември според InStat Index. Това се случва за първи път в 4-годишната история на класацията, която се прави от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Победители за ноември станаха футболистите на ЦСКА Брадли Мазику и Юрген Матей, които събраха индекс 236. Двамата изпревариха само с 4 пункта халфа на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който завърши с 232. Освен това Мазику и Матей прекъснаха хегемонията на „Лудогорец“, тъй като от началото на настоящия сезон за „Футболист на месеца“ неизменно бе избиран играч на шампионите от Разград.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

За ЦСКА предстоят два мача до края на годината – в четвъртък срещу „Арда“, както и в понеделник срещу „Лудогорец“, като при победи ще зимуват на първо място в класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *