Да отдадем почит! Минута мълчание и сирени за медиците, загубили битката с COVID

С едноминутно мълчание и с включени сирени на линейките ще се почете паметта на медиците, загубили битката с COVID-19 в Световния ден на здравето. Инициативата е на Български лекарски съюз и ще се проведе от 12 часа, като в нея ще се включат болниците и спешните центрове в страната.

От съсловната организация отбелязват, че тази година Световеният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от Covid-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с коварната болест.

От лекарския съюз добавят със съжаление, че към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 колеги, които до последно и с достойнство изпълняваха своя професионален и морален дълг, но загубиха битката за собствения си живот.

„Поклон пред всеотдайността, професионализма и човешкото отношение, които ние лекари и медицински специалисти носим в сърцата си.“, се казва още в съобщението от Български лекарски съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *