Дами, ако правите тези неща, саботирате оргазма си

Не е тайна, че оргазмът при жените и мъжете е различно преживяване и за съжаление дамите често са ощетени. Проучване сочи, че само около 25% от жените достигат до оргазъм по време на секс, за разлика от мъжете с техните около 90%, пише bustle.com.

Достигането до оргазъм е по-трудно при жените поради редица анатомични и физиологични факторите. Изследване от 2018 година, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy показва, че 58% от анкетираните жени не могат да свършат от стрес и безпокойство.

Тези ежедневни навици, за които не предполагате, могат да саботират оргазма ви:

Недостатъчен сън

Липсата на сън влияе силно негативно върху нервната система, а тя е активен участник по време на секс. Умората и изтощението, недостатъчният сън могат да повлияят либидото, да намалят сексуалното желание и да направят достигането до оргазъм по-трудно. За да имате по-интензивни и приятни сексуални преживявания с пълноценен завършек се опитайте да спите колкото се може повече.

Консумация на сирене и млечни продукти

Сиренето и млечните продукти сами по себе си не са вредни за здравето. Вредни стават, когато са имитиращи продукти или са обогатени с хормонални препарати. Те могат да повлияят върху способността да достигнете до оргазъм, както и да се намесят в хормоналния ви баланс и цялостното ви здраве.

Каране на колело

Карането на колело при жените е малко рисковано, защото седенето на седалката има някои потенциални рискове за външните полови органи. Проучване от 2012 година на Texas A&M Health Science Cente установява, че жените, които редовно карат колело по няколко километра, имат по-осезаема загуба на чувствителност във вагиналната област.

Това се дължи на натиска, упражняван върху тази деликатна зона на тялото при каране на колело. Натискът върху тазовото дъно води до увреждане на нервните окончания, което намалява чувствителността по време на сексуален акт.

Не се чувствате добре в тялото си

Психо-емоционалното състояние и нагласата към собственото тяло може да се окаже огромна пречка за отпускането по време на секс и достигането до оргазъм. Много жени имат притеснения относно външния си вид без дрехи и това ги кара да не могат да се отпуснат по време на секс. Това по индиректен път влияе негативно върху способността да получат оргазъм при полов акт.

Задържате нещата в себе си, премълчавате

Задържането на мисли и емоции оказва влияние върху това как се представяте в леглото и какви усещания достигате. Трудното достигане до оргазъм може да се дължи на факта, че имате задръжки в отношенията, свикнали сте да криете чувствата си, не споделяте достатъчно с партньора си.

Пиене на много кафе

Въпреки че кофеинът е стимулант, в големи количества той оказва вредно влияние върху нервната система. Пречи на отпускането, намалява енергията, прави ви сънливи и раздразнителни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *