Гърци спечелиха 4 купи за най-качествени еликсири в село Делчево

Гръцки майстори на производството на ракия и вино успяха да победят в четири от седемте категории на конкурса в гоцеделчевското село Делчево. Специално жури от 20 души дегустира над 80 проби на участниците в надпреварата.

Със свои градусови еликсири се представиха производители на вина и ракии от Неврокопския край, от Сухиндол, а комшии от Северна Гърция атакуваха първите места с над 30 проби. Гърци станаха победители след оценката на дегустаторите в четири категории: „Червени вина, реколта 2021”, „Червени вина, реколта преди 2021”, „Бели вина” и „Бели ракии”.

За нашите участници останаха другите три призови места: „Вина розе”, „Ароматизирани ракии” и „Оцветени ракии”. „Гърците доказаха за поредна година, че са много добри производители на ракия и вино. И в предишни конкурси са печелили много отличия. Наградихме победителите с купи и грамоти.

След официалната част всички седнахме на обща трапеза и опитахме от еликсирите”, сподели кметският наместник на Делчево – Иван Панайотов, който спечели първото място в категория „Ароматизирани ракии”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *