Гърция: До 60 000 евро глоба, ако няма свободен достъп до плажа

Гърция: До 60 000 евро глоба, ако няма свободен достъп до плажа

След като парламентът в Гърция прие наредбата за свободен достъп до плажа, местните власти предупреждават, че глобите за нарушения достигат до 60 хиляди евро, предаде БНР.

С дрон и екипи на място вече се следи за всякакъв вид препятствия, което често собственици на крайбрежни заведения и частни лица с вили до морето поставят за ограничаване на свободния достъп.

„Няма частен плаж в Гърция“ – подчертават властите и предупреждават, че няма да се допусне използване на плажната ивица за частни интереси.

Забранено е да се поставят чадъри, шезлонги от заведения по-близо от четири метра от бреговата линия, а между масите на заведенията трябва да има достатъчно място всеки да достигне до плажа.

Премахват се временни или постоянни заграждения от всякакъв вид, огради, бариери и дори паркирани коли, които пречат свободно хората да да стигат до плажа. Глоба до 60 хиляди евро принуждава собствениците на заведения да са изключително внимателни вече, коментират от общините.

Голям е интересът на туристите през този сезон към малкия остров Липсос, където общината забрани всякакви платени чадъри, каза кметът на острова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *