Губернаторът на Тексас подкрепи завръщането на Тръмп в Белия дом

Губернаторът на Тексас Грег Абът подкрепи в неделя кампанията за завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, докато беше домакин на бившия президент на границата между Тексас и Мексико, предаде Texas Tribune.

„Имаме нужда от Доналд Тръмп обратно като президент на Съединените американски щати“, каза Абът, декларирайки, че Тръмп ще осигури границата и ще „възстанови закона и реда“.

Тръмп каза, че подкрепата е „огромна чест“, като се има предвид колко усърдно е работил Абът за укрепване на границата при президента демократ Джо Байдън.

„Г-н Губернатор, ще направя работата ви много по-лесна“, каза Тръмп. „Ще можеш да се съсредоточиш върху други неща в Тексас.“

Абът направи изявлението си, след като той и Тръмп сервираха ястия на военнослужещи, изпратени за операция „Самотна звезда“, превърнала се в мисията на Абът за гранична сигурност. Като част от усилията, които струваха на Тексас милиарди долари, Абът изпрати щатски войници и членове на Националната гвардия на границата, за да арестуват мигранти, пресичащи Рио Гранде. Някои от арестите са предмет на дела за граждански права срещу държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *