Грациите с контузии след триумфа в София

Повечето от националките ни по художествена гимнастика, които спечелиха 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Световната купа в София, са с контузии. Това призна президентът на федерацията Илияна Раева след края на турнира.

„Има малко притеснителни факти, има състезателки от ансамбъла, Боряна Калейн и Катрин Тасева са с травми и болки. Боряна игра с много силни болки в глезена на това състезание, Катрин – с болки в кръста, Мадлен Радуканова е с много силни болки в глезена, Лаура Траатс – в ръката и основният ни приоритет сега ще бъде абсолютното възстановяване на момичетата. Взехме решение да се пропусне следващата Световна купа в Ташкент. Разбира се, България ще участва, но с друг състав“, съобщи Раева.

„Всички от световния елит вече повече от година нямат официално състезание, като изключим европейското първенство в края на миналата година и трябваше по някакъв начин да се подсигурят състезания на тези гимнастички, които вече са в олимпийската година. Изключително важно беше да организираме по възможно най-добрия начин Световната купа и мисля, че се справихме много добре. И президентът на ФИГ Моринари Ватанабе, и президентът на ТК Наталия Кузмина казаха, че организацията е много добра. Знаете, че е много тежко, защото сме в епидемични условия, но мисля, че успяхме да се справим“, коментира Раева.

„Много съм щастлива, много съм доволна от представянето на българския отбор. Има много какво да се желае като работа в ансамбъла по отношение на изчистване на елементите, допуснаха се грешки и в двата дни, но има много върху какво да работим, да подобряваме. Истината е, че ансамбълът с тези фантастични оценки, които получи, всъщност получи с две точки по-малко от това, което е заложено. Най-важното е да възстановим състезателките, да отшумят травмите, за да бъдат на 100 процента готови и да могат да водят подготовката си както трябва“, добави президентът на БФХГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *