„Гран При Благоевград“ събра хиляди фенове край Зелен дол

„Гран При Благоевград“ събра хиляди фенове край Зелен дол

Традиционното състезание „Гран При Благоевград“, което тази година бе и четвърти кръг от републиканския шампионат, събра хиляди фенове на мотокроса край Зелен дол през уикенда, въпреки проблемите с разпространението на коронавируса в Пиринско. Голяма част от любителите на атрактивния спорт заеха местата си до пистата в благоевградското село и съчетаха насладата от майсторските изпълнения на родния елит с бира, скара и приятелска компания.

Гъстата мъгла притесни организаторите от местния „Еър Макс Рейсинг“ и официалното откриване бе отложено с 1 час вчера, но есенното слънце бързо се показа и откри перфектна гледка пред запалянковци, състезатели и технически лица. По време на церемонията председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков връчи плакет на община Благоевград за изключителен принос за развитието на мотоциклетния спорт.

Добро впечатление направи присъствието на стария кметски наместник на с. Зелен дол Ангел Младенов и липсата на реваншизъм към наследника му Александър Мановски, който също бе на линия. Двамата явно добре осъзнават ползотворното значение на най-голямото спортно събитие в пределите на селището и горещо го подкрепят. „Най-голямата грешка, е когато човек се помисли за незаменим. Гробищата са пълни с незаменими хора. Не се смятам за такъв и съм дошъл да помогна за провеждането на състезанието“, коментира А. Младенов.

Най-добре от домакините се представи Виктор Нейчев, който финишира втори в класовете МХ2 junior и МХ2, където два пъти трети е симитличанинът Димитър Грозданов, а победите взе Николай Малинов. Иван Тунтев от „Еър Макс Рейсинг“ е четвърти при най-малките в МХ50, където се наложи Николай Павлов, следван от Кристиян Андреев и Георги Илиев. Малко не достигна на Стефан Нейчев (Еър Макс Рейсинг) да влезе в челната тройка на МХ1. Там го изпревариха само родният номер 1 в момента Майкъл Иванов, Жулиян Георгиев и Георги Георгиев.

Гостите на проявата имаха възможност да подпомогнат лечението на клубния президент на „Еър Макс Рейсинг“ Красимир Божурски, който наскоро се подложи на животоспасяваща операция, но бе на състезанието със семейството си, предаде „Струма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *