Говори експертът: Ето кога ще са слага трета доза от ваксините

„НОЩ стартира с четирима лекари, както и хора от Външно министерство, Гранична полиция и полицията. Имахме 3 задачи – да информираме правителството за движението на епидемията, което ще продължаваме да правим. Втората задача – да координира държавните институции“. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

Според него моловете не са толкова рискови като места за пазаруване, а за събиране на много хора.

„Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняване. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения“, заяви той.

По думите му повече от 95 % от коронавируса у нас вече е от британския вариант.

По отношение на доц. Мангъров той заяви, че някои хора са направили бляскава политическа кариера, защото кадруват много умело.

„Трета доза ще има само ако се получи бързо разпространение на щам, който има шанс да се промени. Втората игла увеличава защитата с15 – 20 %“, каза още той.

„В понеделник министър Ангелов ще каже каква ще е позицията ни по казуса с AstraZeneca. Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да има втора, защото има имунитет“, заяви още проф. Кантарджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *