Глобиха 3000 лв. и оставиха година без книжка санданчанин за дрифтове по улиците

Административно наказание глоба в размер на 3000 лева, наложена на А. Стоянов, бе потвърдена от съдия Рая Манолева в Районен съд – Сандански. Освен това със свое решение съдия Манолева остави в сила наказанието лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 месеца.

Според наказателното постановление обвиняемият А. Стоянов е управлява лек автомобил БМВ по улиците на Сандански в нарушение на Закона за движение по пътищата, а именно – използвал пътя за други цели – дрифтиране. На 19.05.2020 г. около 22.50 ч. по бул. „Стефан Стамболов” вместо да се съобразява със закона и да шофира лекия си автомобил със съобразената скорост, е дрифтирал по улицата, като умишлено е повишавал оборотите на двигателя. Това е установено от видеонаблюдението от контролните органи.

В близост до кръстовището, където е извършено нарушението, е бил полицейски патрул, който на място е спрял нарушителя Стоянов и му е отнето свидетелството за правоуправление, пише „Струма“.

А. Стоянов е с висше образование, работи в частния сектор.

Това е най-тежкото наказание по Закона за движение по пътищата, наложено в Районен съд – Сандански на водач на МПС, и първото, което е за дрифтиране по улиците на Сандански.

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *